Juli 2011: Girl Power at Lake Caspe

Na in totaal 5 meerval/karpersessies met mijn vismaat gaf mijn vrouw (Lisette) aan dat het haar ook wel eens leuk zou lijken een week rond Lake Caspe te vertoeven.

Wel hebben we vooraf afgesproken dat ik minder (dan normaal) fanatiek met vissen zou zijn en dat we een of twee dagen iets anders als vissen zouden doen. Daar hoefde ik niet zo lang over na te denken natuurlijk en afgelopen juli werd de trip een feit.

Arnout met de eerste vette karper juli 2011 Wederom een (riant) onderkomen en boot bij the Compleat Ebro Angler geboekt, is gewoon super goed geregeld allemaal. Wij voelen ons daar in elk geval lekker thuis.

Bij aankomst wachtte Angelique en de kids ons op bij het huis. Liset kreeg een rondleiding en vervolgens dronken we gezellig een drankje samen.

Later in de avond kwam Ron Beugelink zelf nog even langs om ons te begroeten en alvast een planning voor de eerste visdag te maken.

De volgende dag (zondag) gingen we lekker vissen op een voor mij bekende stek, helemaal super. We hebben bewust Ron meegenomen die dag zodat hij Lisette kon uitleggen hoe het allemaal gaat. Vooral het uitvaren van lijnen e.d. zodat Liset dat de rest van kon doen. Omdat de waterstand de laatste paar dagen plotseling een heel stuk was gezakt liep het vissen even wat minder. Die dag vingen we geloof ik 7 vissen, 1 (vette) karper en 6 meervallen.

Maandag zijn Lisette en ik met de boot naar de stek gevaren en gingen we met z’n tweeën de strijd aan. Het werd een drukke (vermoeiende) dag! Al snel volgde de aanbeten elkaar op. Leuk was dat omdat ik veelvuldig in de boot was om lijnen opnieuw uit te varen Liset het meeste van de tijd bij de hengels was en zodoende ook de meeste vissen ving die dag. Waaronder een meerval van 135cm op de karperhengel.
Geweldig om je eigen vrouw zo te zien stoeien met sterke vissen!
Lisette met haar 1ste meerval, 135 cm, juli 2011
De dag liep al op z’n eind toen ik voorstelde om de karperhengels voor de laatste keer uit te varen.
Zo gezegd zo gedaan. Gelukkig maar! Na een half uur kregen we een snoeiharde run op een karperhengel,
ik stond paraat... Ik pakte de hengel op en zette de haak. Ik voelde direct dat het (weer) meerval was, balen dacht ik. Maar na een aantal meters lijn gewonnen te hebben nam de vis een spurt stroomopwaarts die mij echt wakker schudde, dit kan geen kleine vis zijn! Mijn arme 2,25lbs hengel kreeg het zwaar te verduren, haha, krom tot over de molenhouder. Mijn arme 2,25lbs hengel kreeg het zwaar te verduren, haha, krom tot over de molenhouder. Na een slopende dril van een minuut of 45 kwam de vis al bellen blazend aan de kant. Ik pakte de vis in de bek en kreeg toen pas door hoe kolossaal de vis eigenlijk was.
De vis gewogen en gemeten. 205 cm en 75 KG!!!
Niet te geloven dat ik die vis vanaf de kant binnen heb weten te krijgen. Ron opgebeld en gevraagd of hij even naar de stek kon komen voor wat foto’s. Gelukkig was hij snel ter plaatse en konden Liset en ik samen met de meerval op de foto. Echt kicken. 20 vissen gevangen en een nieuw gewicht record.

Arnout met zijn nieuwe record meerval van 75 kg,  juli 2011
De vakantie kon eigenlijk al niet meer stuk. Ik zei ook direct gekscherend tegen Lisette: als je morgen iets anders wil doen vind ik dat prima. Gek genoeg was het op dinsdag slecht weer. In de ochtend regen en erg veel wind. Toen hebben we besloten een dagje naar Salou te gaan. Binnendoor gereden voor het schitterende uitzicht en na 2 ½ uur stonden we op het strand. Lekker eten (en drinken) op de boulevard doet het vakantie gevoel goed!

Excursie Caspe tijdens visvakantie Woensdag heb ik samen met Ron op de vaste stek gevist, Lisette is met Angelique meegegaan voor een excursie rondom Caspe. Vond ze erg leuk en interessant.

Arnout met een lange karper, juli 2011
Ron en ik hadden die dag helaas erg veel last van de wind en de lijnen kregen we maar moeilijk strak. Dan maar twee stukken lood aan de lijn. Dat ging beter, we vingen toch nog een aantal leuke vissen. Zeker toen de wind ineens ging liggen.

Donderdag weer samen met Liset naar de stek. De wind was gelukkig gaan liggen en we konden weer prima vissen. Ik weer veelvuldig in de boot en Liset maar drillen, helemaal geweldig!

Aan het eind van de dag kregen we een harde aanbeet op (gelukkig) een meervalhengel. Het was mijn beurt dus ik haakte de vis en begon te drillen. Voelde dat het een grote meerval moest zijn en kon niets anders doen dan goed druk op de hengel houden. Telkens weer ging de vis er vandoor met meters lijn. De dril duurde ongeveer 35 minuten. Nadat ik de vis vlak voor de kant gezien had begon mijn hart pas echt snel te kloppen, dit was pas een recordvis! Nadat ik de vis vlak voor de kant gezien had begon mijn hart
pas echt snel te kloppen,
dit was pas een recordvis!


De vis was 235cm lang en 84KG zwaar!!! Ron maar weer opgebeld . . . “kan je nog even naar de stek komen???“
Ron: “Ja, want? Wat heb je gevangen?” Ik: “235 cm / 84 kg.”

Ron: “WAT??? Ik kom, geef me even een half uur . . .”
We hebben de vis in een speciale meerval bewaarzak gedaan en zo diep mogelijk aan een lang touw in het water gelegd. Alle andere hengels snel binnengedraaid en alvast opgeruimd.


Arnout met zijn nieuwe record, 235 cm en 84 kg, juli 2011
Eerst een biertje want ik stond nog helemaal te shaken, haha.
Arnout met een van zijn mooie meervallen, juli 2011

Ron bracht Dave (een andere visgids van CEA) mee naar de stek om te helpen.


We hebben de vis nogmaals goed nagemeten/gewogen en een heleboel mooie foto’s gemaakt.235 cm / 84 kg.

Arnout met een prehistorisch ogend monster, juli 2011

Wat een prehistorisch ogend monster zeg, bizar!

Arnout met een van zijn mooie karpers, juli 2011


Vrijdag hebben we nog een paar uurtjes gevist. Niets bijzonders meer gevangen.

Arnout met een mega Ebro meerval, juli 2011
Maar ja, we waren natuurlijk wel verwend geraakt, haha.


Bezoek Barcelona na visvakantie Op zaterdag zijn we naar Barcelona gereden en zijn daar tot maandag gebleven.Indrukwekkend mooie stad, lekker eten en drinken. Mooie afsluiting van een meer dan geslaagde vakantie!
Volgend jaar weer.

En ik heb nog een trip voor de boeg want september a.s. zijn mijn vismaat en ik weer te gast bij C.E.A.

Lisette en ik bedanken C.E.A. voor een alweer super fantastische vakantie!!!

Arnout & Lisette Berichtje in gastenboek van Lisette en Arnout juli 2011